Vele transfers in België blijven uit: 'Door corona, maar ik merk veel beweging'

Vele transfers in België blijven uit: 'Door corona, maar ik merk veel beweging'

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 09:16di 29-09-2020 om 09:16

Met nog één week te gaan in de transferperiode kunnen we de komende dagen nog transfers verwachten. De transferperiode loopt al een hele poos, maar we kregen minder transfers dan normaal te zien. Makelaar Stijn Francis weet ook waarom.

Na de transfer van Abdallah Ali Mohamed naar Zulte Waregem zitten we voorlopig op 151 inkomende transfers in de Jupiler Pro League. Dat zijn er dertig minder dan normaal en toen hadden we ook twee ploegen minder dan nu.

De reden daarvoor is volgens Francis duidelijk. "Corona. Daar kunnen we niet rond", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Ik merk dit niet alleen in België, maar ook in de toplanden. Geen gekke dingen doen, dat is zowat overal het motto. Niet meer dan logisch, want door corona gingen de budgetten naar omlaag", klinkt het.

Ook bij de topclubs blijven de grote transfers uit. "Alleen Gent kreeg het grote geld binnen, voor Jonathan David. Zij hebben dan ook veel uitgegeven. Maar Club Brugge heeft nog geen uitgaande toptransfer gedaan en ook geen inkomende. Akkoord: Club staat financieel best sterk. Maar zonder corona waren Dennis en Diatta volgens mij al lang weggeweest en stonden de vervangers er intussen al", weet Francis.

Nog één week
Met nog een week te gaan kunnen er nog transfers gebeuren. En dat verwacht Francis ook. "Ik merk veel beweging. Ik zal niet beweren dat er nog dertig transfers gaan rondkomen, maar misschien toch nog een stuk of twintig", geeft hij aan.

"Manchester City betaalde net 70 miljoen euro voor Ruben Dias van Benfica. Als er nog meer van die toptransfers worden afgerond, kan dat alsnog de Belgische markt mee in gang zetten. En sowieso: als Antwerp zegt dat het nog vier spelers gaat halen, kunnen er daar misschien ook nog vier vertrekken, die elders in België aan de slag kunnen."

"En als Charleroi zich plaatst voor de poules van de Europa League, doen die misschien ook nog een extra inspanning. De Belgische clubs hebben nog wat in petto, wees gerust", besluit Francis.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws