'Anderlecht wil buitenlandse clubs te snel af zijn, gesprekken met Bounida (14)'

'Anderlecht wil buitenlandse clubs te snel af zijn, gesprekken met Bounida (14)'

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 07:01di 29-09-2020 om 07:01

Laatste update: dinsdag 29 september 2020 om 07:14di 29-09-2020 om 07:14

In Youth We Trust, het is de leuze die veel wordt gebruikt bij RSC Anderlecht de laatste jaren. En dat neemt Anderlecht ook letterlijk. Het maakt - mede door financiële problemen - vaak gebruik van de eigen jeugd. Het wil de eigen toptalenten dan ook graag in eigen huis houden. Eentje daarvan is Rayane Bounida.

Bij sommige mensen zal de naam Bounida al een belletje doen rinkelen. Het jonge voetballertje is amper veertien jaar oud, maar kwam al meermaals op televisie en heeft op Instagram meer dan 325.000 volgers. Daarnaast wordt hij bij Anderlecht gezien als hét grote toptalent. Volgens Het Laatste Nieuws wil Anderlecht dat grote toptalent binnenkort ook zien doorbreken bij de club.

Bounida wordt pas in maart vijftien jaar oud (wanneer Belgische spelers een profcontract kunnen tekenen), maar paars-wit is nu al gesprekken begonnen over een profcontract. Het wil daarmee de buitenlandse topclubs te snel af zijn. Die boden Bounida en zijn familie ook al bijzonder lucratieve deals aan, maar bij Anderlecht hoopt men dat Bounida bij de club blijft.

Anderlecht mag daar ook op hopen. Niet alleen wordt Bounida vertegenwoordigd door makelaarskantoor Let's Play, dat tot voor kort van Wouter Vandenhaute was. Het sportief project van Anderlecht charmeert Bounida ook. "De ouders van Bounida zijn verstandige mensen", geven jeugdtrainers aan. "Zij beseffen dat Rayane nergens beter dan bij ons kan zitten. Hier heeft hij uitzicht op speelminuten op het hoogste niveau, elders niet.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

First friendly game of the season 🙌🏽⚽️

Een bericht gedeeld door Rayane Bounida (@rayane.bounida10) op

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws