Racing Genk speelt eerste wedstrijd gelijk onder Thorup: 2-2 tegen KV Oostende

28-09-2020 22:40 Laatste update: 23:15
43

Jess Thorup stond maandagavond voor zijn debuut bij Racing Genk. Hij startte met een thuiswedstrijd tegen KV Oostende, die eindigde op 2-2. Genk speelde meer dan een halfuur met tien man na een rode kaart voor Bastien Toma.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of het stond al 0-1 via Cameron McGheenan. De Noord-Ier was het eerst op een afvallende bal en kon de bal makkelijk in doel werken. Thorup kon niet slechter starten, maar nog geen 6 minuten later stond de score alweer gelijk. Joachim Maehle zette zijn verdediger in de wind en vond met een goede voorzet Onuachu, die kopte de gelijkmaker overhoeks binnen. Racing Genk was in de eerste helft de betere ploeg, KVO kwam er enkele keren dreigend uit op de tegenaanval.

Racing Genk geeft zege uit handen met 10 man
In de 52ste minuut ging de bal op de stip na overleg met de VAR. De VAR zag handspel van Oostende en Onuachu kon zijn tweede van de avond scoren vanaf elfmeter. 5 minuten later schoot Racing Genk zichzelf in de voet met een rode kaart voor Toma. Het speelde nog meer dan 35 minuten met 10 tegen 11, maar KV Oostende kon pas in het slot van de wedstrijd gelijkmaken via Gueye. Op een hoge voorzet van Jelle Bataille knikte Gueye staalhaard de gelijkmaker binnen.

KV Oostende rook bloed maar kon geen aanspraak meer maken op een derde treffer. Beide ploegen schieten hier weinig mee op met een puntje, beide ploegen hebben nu 8 punten uit 7 wedstrijden.