Referee Department geeft Cercle gelijk: 'Verdiende strafschop tegen Club Brugge'

Referee Department geeft Cercle gelijk: 'Verdiende strafschop tegen Club Brugge'

28-09-2020 18:00 Laatste update: 18:00
147

Na de partij tussen Cercle Brugg een Club Brugge was er heel wat te doen om een VAR-interventie. Cercle Brugge kreeg een strafschop na een vermeende fout van Simon Deli, maar de VAR greep in. Lawrence Visser keerde uiteindelijk terug op zijn beslissing. Een foute ingreep, zo geeft het Referee Department aan.

Volgens het voetbalorgaan had de VAR van dienst eigenlijk niet mogen ingrijpen bij het duel. 'Het Professional Refereeing Department (PRD) is van oordeel dat de ref geen duidelijke fout (clear error) maakt bij zijn beoordeling om strafschop te geven en verwacht geen VAR-interventie', klinkt het op de officiële kanalen.

Het Referee Department is dan ook duidelijk: Cercle Brugge verdiende een strafschop tegen Club Brugge. 'Het PRD steunt de eerst genomen beslissing van de scheidsrechter', besluit men.

Bij Cercle Brugge was men alvast niet te spreken over die beslissing. Zo gaf Dino Hotic aan dat Cercle Brugge zeker een strafschop verdiende. Ook ex-scheidsrechter Tim Pots vond de VAR in de fout gaan.