Pech de drijfveer van malaise bij Gent? Tot nu toe rollercoaster van tegenslagen

Pech de drijfveer van malaise bij Gent? "Tot nu toe rollercoaster van tegenslagen"

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 15:58ma 28-09-2020 om 15:58

KAA Gent heeft het dit seizoen niet onder de markt. In de competitie loopt het spaak, terwijl de groepsfase van de Champions League nog mijlenver weg ligt. Manager Michel Louwagie reist dan ook met veel kopzorgen af naar Kiev, waar zijn ploeg een 1-2-nederlaag moet proberen op te halen.

Het geloof blijft, ondanks de ondankbare uitgangspositie, in de ploeg.  "Dat moet, anders moet je niet afreizen", zei Louwagie bij Sporza. "We kunnen ook wel eens geluk hebben. Tot nu was het voor ons een rollercoaster van tegenslagen. Vroeg of laat keert dat."

Of dat moment al aangebroken is, betwijfelt Louwagie. "Er zijn veel zorgen. Enerzijds de zorgen waar we niets kunnen aan doen: we hebben een uitzonderlijk aantal geblesseerden. Tegen Leuven was onze volledige centrale as out. Anderzijds hebben we ook nogal wat tegenslag gehad in die match: het doelhout verhinderde een doelpunt."

Al schuift Louwagie niet alles op de blessurelast. "Maar we mogen ook niet blind zijn dat er individueel, vooral in de verdediging, fouten gemaakt zijn. Laten we hopen dat er een revanche komt. Topsporters moeten reageren na een nederlaag. Ze hebben die fierheid, dus ik verwacht een reactie. En laat ons hopen - je weet nooit - dat we een resultaat kunnen neerzetten. De kwalificatie zou een klein mirakel zijn, maar een gelijkspel zou ook al een mooi resultaat zijn", aldus de manager van KAA Gent.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws