‘Commotie in Wallonië dat Standard en Charleroi geen uitstel kregen dit weekend'

‘Commotie in Wallonië dat Standard en Charleroi geen uitstel kregen dit weekend'

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 15:42ma 28-09-2020 om 15:42

Zowel Standard als Sporting Charleroi, ploegen die het dit seizoen enorm goed doen, speelden dit weekend gelijk tegen laagvliegers. De aankomende Europese wedstrijden kunnen hier iets mee te maken hebben gehad. Maar waarom moesten beide ploegen in ons land aantreden, terwijl ze veel belangrijkere matchen voor de boeg hebben? Sporza-analist Peter Vandenbempt stelde zich dezelfde vraag.

Het gebeurt wel eens dat ploegen een weekendje rust krijgen wanneer ze in de week die volgt een belangrijke match spelen in Europa. Dat komt immers ook de Europese coëfficiënt ten goede en dus het hele Belgische profvoetbal. 'Dus werd de vraag gesteld: waarom werden hun competitiematchen niet uitgesteld tussen 2 belangrijke Europese matchen? In Wallonië, ik hoorde het gisteren nog op RTBF Radio, was daar toch wat commotie over', weet Vandenbempt.

Standard en Charleroi moesten gewoon spelen, terwijl Club Brugge, KAA Gent en Antwerp FC – allen Vlaamse clubs - dat vorig seizoen wel kregen. 'Ik hoef je niet uit te leggen wat ze daar allemaal beginnen bij te denken ten zuiden van de taalgrens, maar er is een simpele verklaring', zegt Vandenbempt. 'Op die beruchte algemene vergadering van de Pro League van 15 mei is beslist om in dit uitzonderlijke coronaseizoen - met veel wedstrijden die eraankomen en weinig tijd voor uitstel misschien - dat niet toe te staan.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hadden de wedstrijden van Standard en Charleroi moeten worden uitgesteld?

Ja, de Europese wedstrijden zijn belangrijker
58%
Nee, dat zou problemen met zich mee brengen
42%
(181 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws