The Athletic: 'Ajax heeft Sessegnon als Plan B bij vertrek Tagliafico'

The Athletic: 'Ajax heeft Sessegnon als Plan B bij vertrek Tagliafico'

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 13:30ma 28-09-2020 om 13:30

Ajax wordt gelinkt aan Ryan Sessegnon. Volgens The Athletic is de linkspoot van Tottenham Hotspur een kandidaat-opvolger van Nicolás Tagliafico, mocht de Argentijn alsnog vertrekken uit Amsterdam.

De naam van Tagliafico zingt al maandenlang rond in de geruchtencircuits, maar de Argentijn speelt nog altijd bij Ajax. De Amsterdammers zouden nu zelfs proberen om zijn contract te verlengen. Volgens The Athletic heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars echter een Plan B, voor het geval dit niet lukt: Sessegnon – begin augustus al aan Ajax gelinkt – zou in dat geval in beeld komen.

Ajax is echter lang niet de enige club die aan Sessegnon gelinkt wordt. Ook Brighton & Hove Albion, Southampton, Leeds United en Hertha BSC willen hem naar verluidt huren, inclusief optie tot koop. Tottenham is bereid om de jeugdinternational – nog tot 2025 onder contract – te verhuren, maar ziet niets in een koopoptie.

De twintigjarige linkspoot kwam in 2019 voor 27 miljoen euro over van Fulham, maar speelde sindsdien slechts twaalf wedstrijden voor Tottenham. Ook dit seizoen lijkt hij het te moeten doen met een bijrol: Sessegnon speelde nog geen minuut en zat alleen tijdens het Europa League-duel met Lokomotiv Plovdiv bij de wedstrijdselectie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws