Vanhaezebrouck terug naar KAA Gent? Dat is nu niet aan de orde

"Vanhaezebrouck terug naar KAA Gent? Dat is nu niet aan de orde"

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 12:00ma 28-09-2020 om 12:00

Laatste update: maandag 28 september 2020 om 13:16ma 28-09-2020 om 13:16

De malaise bij KAA Gent is ook onder coach Wim De Decker nog niet afgelopen. Ook tegen Oud-Heverlee Leuven werd verloren, deze keer met 2-3. Ondertussen klinkt het gerucht dat Hein Vanhaezebrouck terugkeert steeds luider, maar manager Michel Louwagie ontkent dat.

"Als we de analyse van de vier matchen onder Wim De Decker maken, dan is vervanging niet nodig", aldus Louwagie bij VTM. "Wim levert goed werk. Neen, we zoeken geen andere coach. Hein Vanhaezebrouck? Kijk, ik begrijp dat men langs alle kanten namen van coaches zoekt, maar dat is niet aan de orde."

Louwagie legt de schuld dus niet bij de coach. "Er spelen te veel elementen mee die we niet in de hand hebben. Tegen OHL misten we onze volledige centrale as. Ngadeu, Kums, Vadis, Chakvetadze en Yaremchuk. En dan nog zat het qua voetbal goed. Alleen moeten de individuele fouten er zo snel mogelijk uit.”

Louwagie vindt dat het beleid van KAA Gent nog altijd steek houdt. "Laat ons het positieve niet vergeten. Dit is ons zesde jaar na elkaar dat we Europees voetballen. En dat zal ons doel ook zijn voor volgend seizoen. Is het niet via Play-Off 1, dan moeten we dat via Play-Off 2 maar afdwingen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Gent voor een terugkeer van Vanhaezebrouck gaan?

Ja, dat is zeker een goede keuze
55%
Nee, geen goed idee
45%
(576 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws