Visser krijgt kritiek na Club Brugge-Cercle Brugge: Geen clear errors

Visser krijgt kritiek na Club Brugge-Cercle Brugge: "Geen clear errors"

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 09:00ma 28-09-2020 om 09:00

Lawrence Visser kende Cercle Brugge in de stadsderby tegen Club een strafschop toe, maar na overleg met de VAR en een kijkje op het scherm werd de fase alsnog afgefloten. Volgens Tim Pots beging de arbitrage hier toch een fout.

Zo kan het volgens de ex-scheidsrechter niet dat Visser een scheidsrechtersbal toekende na de afgefloten strafschop. "En daar klopt iets niet. Want er zijn twee redenen, twee clear errors, om als VAR tussenbeide te komen bij een gefloten penalty. Eén: de verdediger speelde de bal. Dat was heel duidelijk niet het geval hier, Deli raakt geen bal", aldus Pots in Het Laatste Nieuws.

"Blijft over reden twee: een schwalbe. Maar ook dat is niet het geval, want Visser herneemt met een scheidsrechtersbal. En dat klopt niet. Ofwel vindt Visser het een schwalbe, en had hij Ugbo een gele kaart moeten geven en Club een indirecte vrijschop, ofwel blijft hij bij zijn oorspronkelijke beslissing: strafschop", aldus Pots, die aangaf dat Club Brugge goed wegkwam tegen de buren van Cercle.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Verdiende Cercle Brugge hier een strafschop?

Ja
67%
Nee
33%
(317 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws