Competitieleider Charleroi bijt de tanden stuk op rode lantaarn Moeskroen

27-09-2020 22:41
11

Het eerste puntenverlies van Charleroi is dan toch een feit. Rode lantaarn leek een vogel voor de kat te gaan worden, maar competitieleider Charleroi is er niet in geslaagd te winnen van Moeskroen. Het werd 1-1.

Charleroi had net een zware partij tegen Partizan Belgrado achter de rug en had dat ook in de benen. Tegen Moeskroen was het balbezit wel voor de Zebra's, maar echt grote kansen kreeg het niet tegen een sterk verdedigend Moeskroen.

Dat sterke verdedigen duurde echter maar een half uur. Na een steek achterin kon Charleroi maximaal profiteren. Mamadou Fall was er als de kippen bij en schoot de bal voorbij doelman Hervé Koffi. Meteen na het doelpunt was Charleroi helemaal baas en leek het die voorsprong ook helemaal niet meer uit handen te gaan geven. Een doelpunt voor rust viel er echter niet mee

Dat deed het echter wel. In het absolute slot van de eerste helft viel er nog een doelpunt aan de zijde van Moeskroen, dat via Tabekou de gelijkmaker scoorde. Een doelpunt dat uit de lucht viel en bij rust voor een gelijke stand zorgde.

Het doelpunt gaf Moeskroen duidelijk wat moed en het kwam met opgeheven hoofd uit de kleedkamers. De spitsen werden beter gevonden, Moeskroen was een pak gevaarlijker. Charleroi gaf zich echter niet zomaar gewonnen en probeerde onder andere via Gholizadeh toch nog die tweede treffer te scoren.

Naarmate de wedstrijd vorderde, verwaterde het spel ook wat. Charleroi raakte amper door de muur van Moeskroen, dat geconcentreerd stond te verdedigen. Kaveh Rezaei wist nog één keer bijzonder gevaarlijk te zijn, hij kopte op de deklat. Net voor tijd kreeg de Iraniër nog twee uitstekende kansen op een doelpunt. Koffi hield de bordjes echter gelijk. Het bleef 1-1.

Charleroi verliest daardoor de eerste punten van het seizoen. Na zeven wedstrijden staat het nog steeds ongenaakbaar aan de leiding met negentien punten. Het telt daarmee vier punten voorsprong op eerste achtervolgers Club Brugge en Beerschot. Moeskroen blijft op de laatste plek staan met drie punten, hetzelfde aantal als Waasland-Beveren.