VP-Analyse: VAR ter discussie, Club overtuigt niet en vergeet de 3-1 te maken

VP-Analyse: VAR ter discussie, Club overtuigt niet en vergeet de 3-1 te maken

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 20:36zo 27-09-2020 om 20:36

Laatste update: maandag 28 september 2020 om 10:00ma 28-09-2020 om 10:00

Club Brugge versloeg Cercle Brugge met 2-1. De VAR stond weer ter discussie en Club Brugge liet Cercle Brugge in de wedstrijd komen. In VP-Analyse gaan we op zoek naar het verhaal van de wedstrijd.

VAR lokt discussie uit
De VAR stond centraal in de eerste helft. Krmencik werd oorspronkelijk afgevlagd voor buitenspel, maar de VAR draaide die beslissing terug. Op het eerste zicht leek de spits van Club Brugge inderdaad buitenspel te staan. Toen we de lijn te zien kregen, leek dit echter niet het geval. Een eigenaardige fase die veel reacties uitlokte. Het vertouwen in de lijn die de VAR trekt is niet geweldig. Hier en daar wordt echter gesuggereerd dat de lijn op het foute moment is getrokken. In ieder geval stond de VAR wéér ter discussie.

Image from Gyazo

Ook de tweede helft liet de VAR van zich spreken. Deli haalde Musaba neer en de bal ging op de stip. De VAR riep Visser naar het scherm, en die kwam terug op zijn beslissing. Opnieuw bleek de beslissing erg opvallend. Vooral omdat ze oorspronkelijk ze werden beoordeelt door de lijn- en scheidsrechter. Voor beide fases valt er langs beide kanten iets over te zeggen.

Club Brugge overtuigd niet
Voetbal dan. Na de 0-6 in Zulte-Waregem werd gedacht dat de pletwals van Club Brugge terug was van weggeweest. Niets was minder waar. Cercle bood Club aardig wat weerwerk, vooral in hun defensieve compartiment. Club had vooral moeite om door de stugge verdediging van Cercle te komen. Cercle Brugge is Zulte-Waregem niet, maar opvallend is toch het moeizame spel van Club.

Vorig seizoen is niet dit seizoen
Deze titel kan bij beide ploegen toegepast worden. Cercle Brugge moest vorig jaar tot maart vechten tegen de degradatie. Dat lijkt in ieder geval nu ver weg. Bij Cercle staat dit jaar een ploeg, geheel op het veld. In voorgaande matchen wisten we dat ze konden aanvallen, nu zien we ook dat ze top zijn in blok en goed kunnen loeren op de counter.

Club Brugge was vorig seizoen incontournable. Dit jaar liet het spel op zich wachten, maar met een 15 op 21 mogen ze niet klagen. In ieder geval is het spel van de kampioen misschien wel iets om zich zorgen over te maken. Vorig seizoen speelden ze met gemak elke verdediging uit elkaar. De Vanakens en Vormers van deze wereld strooiden met passes waar en hoe ze wilden. Dit jaar lijkt het duidelijk dat het meer en meer van de andere spelers moet komen. Vandaag creëerde club wel voldoende kansen. Maar met een 2-1 kan het niet helemaal tevreden zijn.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws