Belhocine op kop met Charleroi: Geen gemakkelijke kleedkamer, dat doet hij goed

Belhocine op kop met Charleroi: "Geen gemakkelijke kleedkamer, dat doet hij goed"

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 20:35zo 27-09-2020 om 20:35

De ploeg van het seizoenbegin is zonder enige twijfel Sporting Charleroi. Het verloor nog geen enkel punt, krijgt amper goals tegen en speelt beheerst voetbal. Architect van het bouwwerk is Karim Belhocine. Peter Balette, T2 bij KAA Gent en vroeger assistent van Belhocine, is verbaasd over zijn metamorfose.

Balette is dan ook verbaasd wat Belhocine allemaal klaarspeelt bij de Zebra's. "Ik moet eerlijk zeggen: ik zag niet meteen een trainer in hem", zegt hij in De Zondag. "Ik dacht dat hij eerder in immobiliën zou gaan, want daar sprak hij vaak over. En wanneer ik bij Standard een trap- of passvorm gaf en daar kwamen wat moeilijke dingen bij, dan ging hij altijd achteraan in de rij staan. Dan zei hij: 'Pas moi, pas moi.' Hij was de oudste speler maar deed niet graag iets voor, hij keek eerst een beetje de kat uit de boom. Karim is altijd malin geweest. Slim."

Belhocine heeft van Charleroi ondertussen een goed geoliede machine gemaakt. "Ik zag hem ook niet meteen als trainer zo alles pico bello voorbereiden. Maar als ik zie waar hij nu staat, dan ben ik vol bewondering voor zijn evolutie. Gaandeweg pikte hij dat heel goed op."

"Hein Vanhaezebrouck waardeerde hem bij Anderlecht erg als assistent omdat hij er een heel goeie peoplemanager was", vult Balette aan. "Hij was altijd heel close met de Franstaligen en de Afrikaanse jongens. Daar kon hij goed zijn stempel drukken. Je merkt nu ook aan de manier waarop hij zijn spelers vastpakt en hen orders geeft dat hij weet hoe hij met hen moet omgaan."

Niet alleen het tactische gegeven is belangrijk bij de Zebra's. "Charleroi is een heel goeie ploeg, de Bayats doen goeie transfers, maar ik denk dat dat daar toch geen gemakkelijke kleedkamer is. Hij managet dat goed. Je ziet het ook aan het mentaal en fysiek vermogen dat hij erin steekt. Zijn ploeg straalt zijn over-mijn-lijk-mentaliteit uit. Zie welke inspanningen hij Morioka kan laten doen. Het is erin gepompt. Dikke chapeau!"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Haalt Belhocine de top 4 met Charleroi?

(144 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws