Club wint de derby van Brugge, VAR speelt hoofdrol in dubieuze fases

27-09-2020 20:09 Laatste update: 20:20
37

Club Brugge heeft de derby van Brugge gewonnen. Het klopte Cercle Brugge met 2-1. Veel aandacht voor het spel zal er na de wedstrijd niet zijn. De VAR speelde andermaal een hoofdrol in twee dubieuze fases.

Club Brugge startte snel met goed voetbal. Krmencik solliciteerde naar de misser van het jaar en ook Diatta had een kans op de 1-0. Cercle loerde op de counter, maar kon toch prikken. Musaba mistte een dot van een kans. Na die resem van kansen daalde het voetbalniveau. Beide ploegen speelde slordig voetbal.

In de 20ste minuut was het dan toch raak. Krmencik vertrok uit een dubieuze buitenspelfase. Hij bediende Diatta die een schot afvuurde. 1-0. Na de voorsprong voor Club controleerde ze de wedstrijd. Mignolet fungeerde als centrale verdediger en Cercle kon weinig brengen tegenover de Club-defensie. Op het einde van de eerste helft kwam de vereniging toch even kijken. Zo konden ze met een hoofd omhoog de tweede helft aanvatten.

In de tweede helft startte Cercle geweldig. Het maakte snel de 1-1 via Musaba. 2 minuten later kreeg de vereniging een strafschop nadat Deli Musaba neerhaalde. De VAR bekeek deze fase opnieuw en riep Visser naar het scherm. Die corrigeerde merkwaardig genoeg zijn beslissing. Na deze fase leek het beste spel van Cercle achter de rug te liggen. Club nam de match opnieuw in handen en creëerde meer kansen.

In de 68ste minuut zette Deli die kansen om in een doelpunt. Hij kopte de hoekschop van Vormer vakkundig binnen. Cercle had op enkele voorzetten en afstandsschoten na niet veel meer in petto. Club kon vanuit haar zetel voetballen, maar liet toch blijken dat de 3-1 er niet helemaal in zat. Via individuele acties kon Club nog aanzetten. Maar van een walk-over zoals vorige week was geen sprake.

Volgende week staat de topper Club Brugge tegen RSC Anderlecht op het programma.