Thorup weet wat hem te doen staat: Geconfronteerd met generatiekloof

Thorup weet wat hem te doen staat: "Geconfronteerd met generatiekloof"

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 20:06zo 27-09-2020 om 20:06

Racing Genk kondigde in de periode na Hannes Wolf de Deen Jess Thorup aan als nieuwe oefenmeester. Volgens technisch directeur Dimitri De Condé was de ex-coach van KAA Gent de geknipte man omdat hij de Genkse jeugd opnieuw kan laten doorstromen.

Genk wordt traditioneel gezien als een club die zijn talenten laat doorstromen. Met onder meer Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois kan het enkele klinkende namen als voorbeeld geven, maar de afgelopen jaren vond de jeugd iets minder nadrukkelijk de weg naar het eerste elftal.

"De laatste vijf jaar zijn wij geconfronteerd met een generatiekloof", zei De Condé in gesprek met Het Belang van Limburg. "Er is te weinig talent van eigen bodem boven water gekomen. Momenteel staan er goeie jongens klaar tussen de 16 en de 18 jaar. De opdracht wordt die talenten mee te nemen en hun kwaliteiten verder te ontwikkelen."

Zo kloppen onder meer Pierre Dwomoh (16), Luca Oyen (17) en Elias Sierra nadrukkelijk op de deur. "Gezien zijn verleden, is Jess daarvoor de geknipte persoon. Met Midtjylland werd hij kampioen in een seizoen waarin 39 procent van de speeltijd werd ingevuld door jongeren uit de eigen academie", aldus De Condé. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws