Leicester-Belgen en Vardy declasseren Manchester City: 2-5!

27-09-2020 19:39 Laatste update: 19:56
4

Leicester City heeft zondag voor een ongekende stunt gezorgd door Manchester City in het Etihad Stadium te declasseren. In Manchester City werd het maar liefst 2-5 voor de ploeg van Dennis Praet, Timothy Castagne en Youri Tielemans. Jamie Vardy was met een hattrick de grote man, maar ook de Belgen van Leicester deden hun duit in het zakje.

City, dat met Kevin De Bruyne in de basis begon, startte nog uitstekend en kwam al na vier minuten op 1-0 door een geweldige goal van Riyad Mahrez. Na de afgekeurde 2-0 van Rodri kantelde de wedstrijd echter. Na een overtreding van Kyle Walker op Jamie Vardy, maakte laatstgenoemde vanaf de stip gelijk: 1-1.

Vanaf dat moment werd de wedstrijd gedomineerd door Leicester. Na rust kwamen The Foxes op een verdiende voorsprong. Vardy was opnieuw trefzeker, deze keer scoorde hij met een hakbal van achter het standbeen op aangeven van Castagne. Toen de Engelse spits (weer vanaf de stip) ook nog 1-3 maakte, was de wedstrijd gespeeld. City kwam onherkenbaar voor de dag en kon niets aan de achterstand doen. De mooiste goal van de middag kwam van James Maddison, die doelman Ederson passeerde met een schitterende boogbal in de kruising.

Aké maakte daarna nog z'n eerste doelpunt voor City, maar die was niet genoeg om de wedstrijd weer wat spanning te geven. Leicester nam nog verder afstand en deed dat opnieuw vanaf de stip. Maar niet Vardy, maar Youri Tielemans bepaalde de eindstand op 2-5. Hiermee opent de Rode Duivel zijn rekening voor Leicester dit seizoen.

City heeft woensdag in de achtste finale van de League Cup tegen Burnley de kans om de schade te herstellen. Volgende week zaterdag wacht Leeds United in de competitie. Leicester treft West Bromwich Albion.