Anderlecht slikt opnieuw tegengoal in slotfase: Wat als match 80 minuten duurde?

27-09-2020 18:59 Laatste update: 28-09-2020 07:58
19

RSC Anderlecht is nog ongeslagen dit seizoen, maar verloor desalniettemin een karrevracht aan punten na knullige tegendoelpunten in het slot. Zondag was het tegen KAS Eupen ook weer prijs toen Ngoy de 1-1 maakte in minuut 90. Hoe zou het er voor paars-wit hebben uitgezien moest een wedstrijd iets korter geweest zijn?

Anderlecht zette de toon van de (pijnlijke) trend al op de openingsspeeldag. Tegen KV Mechelen kwam het op een dubbele voorsprong, maar zorgden twee doelpunten van Malinwa in minuut 83 en 85 nog voor een puntendeling. Ook de daaropvolgende match incasseerde Anderlecht een doelpunt in minuut 88, maar won het wel met 3-1 van STVV.

Het feest was echter van korte duur, want een week later snoepte Moeskroen een punt af door in minuut 93 gelijk te maken. Nadat er in de duels met KV Oostende (2-2) en Cercle Brugge (2-0-winst) eens geen doelpunt viel in het slot, kreeg Anderlecht tegen Waasland-Beveren opnieuw een doelpunt tegen in de slotfase. Heymans schoot in minuut de 2-4 tegen de touwen.

Opnieuw een late tegengoal dus, al kon Anderlecht nog steeds met drie punten op zak naar huis. Daar liet het zich zondag echter weeral ringeloren. Ditmaal was het een efficiënt Eupen dat een punt kwam halen in het Lotto Park. Conclusie: duurde een wedstrijd slechts tachtig minuten, dan telde paars-wit zeven punten meer.