Anderlecht leek te winnen, maar laat twee punten liggen tegen Eupen

27-09-2020 17:50
70

RSC Anderlecht heeft in de slotfase nog twee punten verloren tegen KAS Eupen. Thuis werd het 1-1 na doelpunten van Lokonga en Ngoy. Door het late puntenverlies verzaakt paars-wit om zich op een tweede plaats te zetten. Eupen staat twaalfde.

De eerste helft was nochtans niet om over naar huis te schrijven. Anderlecht had het overwicht, heerste in balbezit, maar puurde amper kansen. Lokonga probeerde het eens van ver, al kwam de grootste opportuniteit van Eupen. Musona profiteerde bijna van een miscommunicatie tussen Lukassen en Kana, maar trof naast.

De tweede helft dan, waar paars-wit wederom floreerde op vlak van corners. Al kon het er zelden grote kansen uit puren. Nog maar eens proberen vanop afstand, dacht Lokonga. Van buiten de zestien schoot hij Anderlecht op voorsprong. Lang leek het de winnende treffer te worden, tot Ngoy daar in minuut negentig anders over besliste.

Anderlecht laat zo twee punten en de tweede plaats liggen.