Megastunt in Duitsland: Hoffenheim zet Bayern München terug op aarde

27-09-2020 17:30
2

Het vermoeide Bayern München heeft zondag een verrassende nederlaag geleden in de Bundesliga. 1899 Hoffenheim was met 4-1 te sterk voor de kersverse winnaar van de Europese Supercup.

Drie dagen na de zege op Sevilla in Boedapest, moest de voetbalmachine van trainer Hansi Flick op bezoek bij Hoffenheim. Joshua Zirkzee had een basisplaats: de Nederlandse tiener profiteerde van het feit dat Robert Lewandowski een keer rust kreeg.

Zirkzee kwam echter nauwelijks in het stuk voor en zag aan de andere kant hoe Hoffenheim binnen 25 minuten op een 2-0 voorsprong kwam. Ermin Bicakcic scoorde met een kopbal, waarna Munas Dabbur even later de score verdubbelde met een subtiele stift over Manuel Neuer.Voor rust verkleinde Joshua Kimmich de marge op prachtige wijze: 2-1. Een comeback van Bayern leek in de maak, helemaal gezien het balbezitpercentage van 25-75 en met de 0-6 van vorig seizoen in het achterhoofd. Hoffenheim hield echter vrij gemakkelijk stand.

Nadat Zirkzee was gewisseld voor Lewandowski, bouwde Hoffenheim de voorsprong zelfs uit. Andrej Kramaric schoot een afgemeten voorzet knap in de lange hoek, waarna de Kroatische spits er in de blessuretijd ook nog 4-1 van maakte vanaf de penaltystip.

Daarmee komt er een einde aan debizarre zegereeks van Bayern, na 23 overwinningen op rij in officiële wedstrijden. Bij Hoffenheim staat sinds dit seizoen Sebastian Hoeness aan het roer. Hij kwam deze zomer over van Bayern München II.