RSC Anderlecht viert historisch doelpunt van Lukaku: 'Onvergetelijk'

RSC Anderlecht viert historisch doelpunt van Lukaku: 'Onvergetelijk'

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 14:14zo 27-09-2020 om 14:14

Momenteel maakt hij het mooie weer bij Internazionale, maar in het verleden schitterde Romelu Lukaku nog in het shirt van RSC Anderlecht. De jeugdclub van onze Rode Duivel is dat niet vergeten en viert ook een mooie dag voor de spits.

Zo weet Anderlecht dat Lukaku op 27 september 2009 zijn eerste thuisdoelpunt scoorde voor Anderlecht. Dat deed hij in het duel tegen Beerschot, wat op een 1-0 overwinning eindigde voor Anderlecht.

Het is echter niet zijn eerste doelpunt ooit. Dat scoorde hij in zijn tweede partij voor Anderlecht, op bezoek bij Zulte Waregem op 22 augustus 2009. Lukaku brak dat seizoen ook helemaal door en was goed voor negentien doelpunten en elf assists in 45 partijen. Na nog een jaar bevestiging werd hij verkocht aan Chelsea.

Uiteindelijk speelde Lukaku, voor zijn transfer naar Chelsea, 98 partijen voor jeugdclub Anderlecht. Daarin was hij goed voor 41 doelpunten en achttien assists. Momenteel komt hij uit voor Internazionale, waar hij 35 keer voor kon scoren in 52 partijen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws