STVV-aanwinst met grote ambities in ons land: ‘Eerst STVV, daarna nationale ploeg’

STVV-aanwinst met grote ambities in ons land: ‘Eerst STVV, daarna nationale ploeg’

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 12:30zo 27-09-2020 om 12:30

Oleksandr Filippov gebint in Sint-Truiden aan zijn eerste buitenlands avontuur. De Oekraïner begon afgelopen zaterdag écht aan zijn JPL-avontuur, en voelt zich inmiddels al thuis in ons land.

Met Filippov haalde STVV een rasechte goaltjesdief in huis. De spits komt met grote sportieve ambities naar ons land en is klaar om te schitteren, zowel op als naast het veld. ‘Ik ben hier momenteel nog alleen, mijn vrouw en kind wachten nog op hun visa. In de tussentijd heb ik mijn intrek genomen in het oefencomplex. Heel gemakkelijk, ik kan gewoon te voet naar de training’, aldus Filippov in Het Belang van Limburg.

Het gemis van zijn familie wordt gedeeltelijk opgevangen door zijn nieuwe ploegmaats. ‘Ik moet ze bedanken. Ze zijn heel gastvrij en open geweest toen ik hier toekwam. Ook de coach heeft me met open armen ontvangen, ik voel me meteen thuis. Er wordt ook heel professioneel gewerkt’, is Filippov onder de indruk.

Het leven naast het veld bevalt de Oekraïner alvast, het is echter op het veld dat het moet gebeuren. Filippov wil zich bij STVV in de kijker van de bondscoach spelen. ‘Mijn eerste focus is STVV helpen met mijn doelpunten, maar natuurlijk hoop ik ook op de radar van het nationale elftal terecht te komen.’

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws