Update: 'Wilmots genoemd als trainer voor Schalke 04, maar wilt nog niets zeggen'

Update: 'Wilmots genoemd als trainer voor Schalke 04, maar wilt nog niets zeggen'

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 11:45zo 27-09-2020 om 11:45

Laatste update: zondag 27 september 2020 om 16:40zo 27-09-2020 om 16:40

David Wagner is niet meer de coach van Schalke 04. Na een dramatische competitiestart werd de trainer op straat gezet. De naam van Marc Wilmots valt inmiddels als mogelijke opvolger.

Schalke eindigde vorig seizoen al bijzonder zwak, een trend die in de nieuwe jaargang niet gekeerd werd. Eerst werd er met 8-0 verloren tegen Bayern Munchen. Op speeldag twee was Werder Bremen met 1-3 te sterk. Die laatste nederlaag was de druppel voor het bestuur en dus moet de club van Benito Raman op zoek naar een nieuwe coach.

Volgens Sporza circuleren er vier namen als opvolger van Wagner. Daaronder vinden we ook de naam van Wilmots terug. Onze landgenoot prijkt op een lijstje naast Sandro Schwarz, Manuel Baum en Alexander Zorniger.

Wilmots zit momenteel zonder club nadat hij eind 2019 werd weggestuurd bij het nationale elftal van Iran. Eerder had hij ook al Ivoorkust en de Rode Duivels onder zijn hoede. Als speler kwam Wilmots maar liefst 178 keer in actie voor Schalke 04.

Update: Ook volgens NTV maakt Wilmots kans om coach te worden. 'Wilmots zei na afloop van de wedstrijd tegen Werder Bremen dat hij niets wilt zeggen over het mogelijke trainersschap. Wilmots zou een goed opvolger zijn, de 'Eurofighter' is de man van Schalke, maar wilt voorlopig niets zeggen over de geruchten. Dat doet hij naar eigen zeggen uit respect voor zijn voorganger.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Schalke 04 voor Wilmots kiezen?

(60 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws