Kayembe koestert geen wrok tegen Anderlecht: ‘Kompany weet gewoon wat hij wil’

Kayembe koestert geen wrok tegen Anderlecht: ‘Kompany weet gewoon wat hij wil’

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 11:15zo 27-09-2020 om 11:15

Laatste update: zondag 27 september 2020 om 11:33zo 27-09-2020 om 11:33

Edo Kayembe neemt het zondag met Eupen op tegen ex-club Anderlecht. De Congolees kreeg geen kansen meer in de hoofdstad en trok richting Oostkantons. Kayembe praat echter met enorm veel respect over Anderlecht.

In de winter van 2017 pikte Anderlecht Kayembe op bij het Congolese Shark XI. Meteen het eerste Europese avontuur voor de middenvelder, tot een doorbraak kwam het echter nooit. ‘Het was beter dat ik vertrok. Kompany wees me er al enkele keren op dat ik misschien beter elders speeltijd zou zoeken’, aldus Kayembe tegenover Sport Voetbalmagazine.

Ondanks dat Kompany hem naar de uitgang begeleidde, weet Kayembe geen slecht woord te vertellen over zijn voormalige coach en ploegmaat. ‘Hij heeft me nooit harder aangepakt dan een ander. Hij is gewoon een trainer die heel goed weet wat hij wil’, vertelt Kayembe.

Uiteindelijk kwam Kayembe tot 39 wedstrijden voor Anderlecht. De Congolees had er ongetwijfeld meer van verwacht, maar koestert toch goede herinneringen aan zijn tijd in Brussel. ‘Ik zal altijd erkentelijk blijven tegenover Anderlecht. Ze hebben van mij een profspeler gemaakt door me te komen halen in Congo. Ik speelde ook aan de zijde van topspelers en werkte samen met topcoaches. Ik onthoud enkel positieve zaken’, besluit Kayembe.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Had Kayembe meer kansen moeten krijgen?

(101 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws