Cercle-coach Clement werkte al met heleboel toppers: ‘Ronaldo is een voorbeeld’

Cercle-coach Clement werkte al met heleboel toppers: ‘Ronaldo is een voorbeeld’

Gepubliceerd: zondag 27 september 2020 om 10:30zo 27-09-2020 om 10:30

Laatste update: zondag 27 september 2020 om 10:51zo 27-09-2020 om 10:51

De wegen van Club Brugge en Cercle Brugge kruisen elkaar nog eens voor de altijd beladen Brugse derby. Bij Cercle staat Paul Clement aan het roer, een Engelsman met bakken internationale ervaring.

Cercle is uiteraard de underdog tegen Club. De vereniging staat met negen punten uit zes wedstrijden voorlopig in de veilige middenmoot geparkeerd. De man die Cercle dit seizoen naar succes moet leiden is Paul Clement.

De zelfde achternaam als de coach van de grote rivaal, al heeft Paul Clement een heleboel extra internationale ervaring. Zo won hij als assistent van Ancelotti de Champions League met Real Madrid. ‘Ik heb veel van hem geleerd, hij stelde zich nooit boven de groep. Hij was ook ontzettend rustig onder druk. Toen we tijdens de Champions League finale met 0-1 achterstonden reageerde hij kalm tijdens de rust. Als we dit en dat doen komt het goed, zei hij tegen de spelers. Hij luisterde naar zijn verstand in plaats van zijn emoties, en uiteindelijk wonnen we de finale’, vertelt Clement tegen Het Nieuwsblad.

Clement werkte al als assistent bij een heleboel topclubs en werkte dan ook al samen met echte wereldtoppers. ‘Spelers als Zidane, Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo, …Die mannen hebben de gave om elke dag alles te geven. Ook al is het soms saai, elke dag dezelfde oefeningen in de gym. Hun mentaliteit is een voorbeeld’, aldus Clement.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Vind jij Clement (Cercle) een goede coach?

(52 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws