OHL pakt de volle buit en wint met 2-3 van KAA Gent

26-09-2020 22:42 Laatste update: 22:44
45

KAA Gent nam het zaterdagavond op tegen Oud Heverlee Leuven, voor het eerst waren er toeschouwers aanwezig in de Ghelamco Arena. Beide ploegen maakten er een spektakelstuk van. KAA Gent stond 0-3 achter na een uur voetballen maar dankzij twee penalty's kwamen De buffalo's weer in de wedstrijd. Tevregeefs want OHL nam de volle buit en won met 2-3 van KAA Gent.

KAA Gent startte met goede intenties aan de wedstrijd en bracht goed voetbal op de wedstrijd met enkel kansen. Tim Kleindienst opende de score maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. KAA Gent vergat zijn kansen te verzilveren en net voor de rust kreeg de thuisploeg een koude douche. OHL opende de score met een afstandsschot van Kamal Sowah, Davy Roef zag er niet zo goed uit bij het doelpunt. Nog geen 5 minuten later scoorde OHL een tweede keer na een vlijmscherpe aanval. Nu werkte Mathieu Maertens af na een voorzet van Thomas Henry. De supporters gaven de thuisploeg een fluitconcert bij het opzoeken van de kleedkamers tijdens de rust.

Spektakelrijke tweede helft
OHL kwam het best uit de kleedkamer want in de 49ste minuut stond er 0-3 op het scorebord. Andermaal een razendsnelle counter zorgde voor het derde doelpunt van de bezoekers. Sowah maakte zijn tweede van de avond op een pass van Xavier Mercier. KAA Gent kwam niet in zijn spel en creërde te weinig. Laurent Depoitre kreeg slechts geel na een stevige fout.
KAA Gent kreeg in de 70ste minuut een strafschop na handspel van een Leuvense verdediger. Nikolas Dorsch zette zich achter de bal en trapte de elfmeter netjes in het hoekje. Vier minuten later ging de bal weer op de stip en nu was het Tim Kleindienst die de penalty scoorde, 2-3. KAA Gent ging op zoek naar de gelijkmaker en zette in de laatste 10 minuten alles op alles maar kwam niet verder dan 2-3.