Mama van De Ketelaere: Ik zag hem liever tennissen dan voetballen

Mama van De Ketelaere: "Ik zag hem liever tennissen dan voetballen"

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 23:45za 26-09-2020 om 23:45

Zondagavond staat de Brugse derby op de planning. Voor Charles De Ketelaere, een echte Bruggeling is dit een bijzondere wedstrijd. Ook voor de mama van De Ketelaere blijkt dit een speciale wedstrijd te zijn. Zij werkt als thuisverpleegster in de stad Brugge. 

De mama van Charles De Ketelaere legt uit aan Het Laatste Nieuws hoe het is om in Brugge te wonen als speler van Club Brugge. Dat het niet altijd even gemakkelijk is maar dat ze blij is dat haar zoon het zo goed doet.

"Er zijn er niet veel die vanuit de jeugd doorbreken. Marc Degryse, ja. Ik vond het schattig om te horen dat uitgerekend hij zei dat Charles genoeg kwaliteiten heeft om het tot één van de de beste voetballers in België te schoppen. (trots) Ach, het is leuk als er zo veel mensen meeleven. Als ze begaan zijn met je zoon. Al is er ook een keerzijde. Velen weten Charles wonen en dat is soms vervelend. Af en toe bellen ze aan. Om vervolgens meteen weg te lopen of om door de parlofoon te vragen of ze een foto met hem mogen" vertelt ze aan Het Laatste Nieuws. 

Ze vertelt ook over hoe Charles is als persoon en voetballer: "Charles is bijzonder kritisch. Ook voor diegenen in zijn omgeving. Als je iets zegt waar hij niet mee akkoord gaat, zal je het horen. Charles heeft een mening, en veel persoonlijkheid. Ik vind hem ongelooflijk volwassen. In zijn denken. In wat hij zegt. In het omgaan met zijn geld. Charles klaagt ook nooit. Hij leeft voor zijn voetbal, zal altijd consequent rond half elf gaan slapen. Charles zal niet tot één uur 's nachts op zijn PlayStation spelen. Omdat hij weet waar hij naartoe wil en later nooit gaat moeten zeggen: 'Had ik dit of dat maar gedaan.'"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws