Beerschot maakt dubbele achterstand goed en wint in minuut 96

26-09-2020 18:08
7

Beerschot heeft zaterdag met 3-2 gewonnen van Waasland-Beveren. Pas in minuut 96 wisten de Ratten het winnende doelpunt te maken. Op het Kiel waren de bezoekers eerst nog op een 0-2 voorsprong gekomen.

Zaterdag leek Waasland-Beveren in de eerste helft eindelijk op weg naar haar tweede zege van het seizoen. Op het Kiel beleefde het immers een geweldig kwartier. Joseph Efford en Daan Heymans lieten de Waaslanders dromen. Beerschot probeerde terug in de match te komen, maar dat was moeilijker dan verwacht. Nordin Jackers stond ook prima te keepen, maar moest zich vlak voor de pauze toch gewonnen geven. Tarik Tissoudali bracht de Ratten terug in de partij.

In de tweede helft was het balbezit haast voortdurend voor de thuisploeg. De gelijkmaker bleef evenwel lang uit, maar Hernan Losada greep goed in. De Argentijn bracht Musashi Suzuki en Loris Brogno tussen de lijnen. Gouden ingrepen. Tien minuten voor het einde zorgde Suzuki voor de gelijkmaker. Beerschot wilde en kreeg maar, maar had daarvoor wel twee winnende doelpunten nodig. In de 93e minuut was het Kiel al aan het feesten, maar de VAR merkte een duwfout op. Uitstel was geen afstel. In minuut 96 liet Brogno opnieuw de netten trillen. Dit keer mocht Beerschot wel vieren.

Promovendus Beerschot tekt na zeven speeldagen vijftien punten. Het staat daarmee tweede achter Charleroi. Waasland-Beveren blijft voorlaatste met drie punten.