Prima PL-start Everton: negen uit drie, invallers Benteke en Batshuayi onderuit

26-09-2020 17:59

Everton kent een uitstekende start van het nieuwe seizoen in de Premier League. De mannen van trainer Carlo Ancelotti hebben ook de derde wedstrijd, op bezoek bij Crystal Palace, winnend afgesloten: 1-2. Christian Benteke en Michy Batshuayi vielen bij de thuisploeg in.

Everton ging in het duel met Crystal Palace vrolijk verder waar het de afgelopen weken gebleven was. Dominic Calvert-Lewin schoot na ongeveer tien minuten spelen de 0-1 tegen de touwen voor de gasten uit Liverpool. Hij was het eindstation en tikte binnen na een uitstekende aanval, waarbij ook aanwinst James Rodríguez betrokken was met een fijne pass.

Heel lang kon Everton echter niet genieten van de voorsprong. Cheikhou Kouyaté (ex-Anderlecht) kopte een hoekschop van Andros Townsend achter een kansloze Jordan Pickford. De eindstand van de wedstrijd stond na veertig minuten spelen uiteindelijk al op het scorebord. Na een handbal van Joel Ward ging de bal op de stip. Richarlison legde aan en faalde niet: 1-2.

In de tweede helft golfde het spel wat op en neer, maar doelpunten vielen er niet meer. Michy Batshuayi kreeg een kwartier. Benteke viel in de 82e minuut in. Everton lijkt een prima seizoen tegemoet te gaan in de Premier League. Negen punten na drie duels, Calvert-Lewin als topscorer en Rodríguez die zijn plek bij de club meteen goed gevonden lijkt te hebben.