Atalanta zet doelpuntenmachine weer aan, Torino slachtoffer van dienst

26-09-2020 17:16

Doelpuntenmachine Atalanta Bergamo heeft de draad weer opgepakt tijdens zijn eerste Serie A-wedstrijd van het nieuwe seizoen. La Dea – vorig seizoen goed voor 98 (!) competitiegoals – maakten er zaterdagmiddag direct weer vier tegen Torino: twee goals waren van Nederlandse makelij.

Torino-Atalanta Bergamo 2-4
De thuisploeg opende de score tegen Atalanta: Andrea Belotti schoof na tien minuten spelen de 1-0 voorbij Marco Sportiello. Vervolgens ging het snel: nog vóór het rustsignaal stond er een 2-3 stand op de borden. Alejandro Gómez tekende al snel voor de gelijkmaker, Luis Muriel knalde vanuit een moeilijke hoek de 1-2 binnen en Hans Hateboer promoveerde een afgemeten voorzet van Gómez tot 1-3.

Belotti bracht vlak voor rust de spanning terug met een rake kopbal, maar het was Atalanta dat alsnog het laatste woord had. De Roon volgde het voorbeeld van zijn Nederlandse landgenoot Hateboer en tekende met een bekeken schot voor de 2-4. De overwinning van de gasten kwam niet meer in gevaar.