Praet voelt zich nu helemaal Rode Duivel: 'Getoond dat ik mannetje kan staan'

Praet voelt zich nu helemaal Rode Duivel: 'Getoond dat ik mannetje kan staan'

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 16:29za 26-09-2020 om 16:29

Dennis Praet lijkt zich dit seizoen bij Leicester City op te werpen als basisspeler. De Rode Duivel was tijdens het seizoensbegin al meermaals beslissend. Hij hoopt dat in de toekomst ook te zijn bij de nationale ploeg.

De 26-jarige Praet voelt zich tegenwoordig ook echt helemaal een Rode Duivel. "In het begin was het altijd een beetje afwachten of ik bij de selectie zou zitten. Terwijl ik nu het gevoel heb dat ik er wel bij hoor", vertelde Praet aan Het Nieuwsblad. "Natuurlijk moet je zien dat je blijft presteren in clubverband. Maar ik heb meer het gevoel dat ik deel uitmaak van de ploeg. Ik denk ook dat ik in de minuten die ik heb gekregen, heb getoond dat ik mijn mannetje kan staan."

Het systeem van Roberto Martinez bij de Duivels verschilt natuurlijk van dat Brendan Rodgers bij Leicester, maar Praet kan zich dankzij zijn polyvalentie gemakkelijk aanpassen. "In het systeem van Martinez zijn er twee middenvelders. Ik denk dat ik de acht kan zijn. Maar ik kan ook overweg met een iets hogere positie, waar hij me heeft laten invallen in Denemarken om iets meer greep te krijgen op het middenveld. Ik denk dat ik op beide posities kan spelen."

Op het middenveld van de nationale ploeg is Kevin De Bruyne natuurlijk de grote patron."Ik denk dat elke middenvelder ernaar streeft om zoals Kevin te worden. Hij is de beste middenvelder op dit moment", vervolgde Praet. "Zijn vista en uitvoering zijn buitengewoon. Vista is ook altijd mijn sterke punt geweest. Ik speel vaak in één of twee tijden en probeer het spel te versnellen. Bij Kevin is het vooral ongelofelijk hoe hij alles uitvoert. Hij ziet alles heel snel en heeft alles wat een middenvelder moet hebben. Ik denk niet: Ik wil zoals hij worden, maar ik zie hem graag bezig. Hij geeft passes die alleen hij kan geven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws