Man U heeft vijf engeltjes op de lat in Brighton en wint na bizar slotstuk

26-09-2020 15:30
8

Manchester United heeft met een flinke dosis geluk zijn eerste competitiezege van het seizoen binnengehaald. Brighton & Hove Albion schoot in eigen huis liefst vijf keer tegen de paal en de lat, maar moest de drie punten aan The Red Devils laten. Het slotstuk van de middag was ronduit krankzinnig: de 2-2 van Solly March in minuut 95 werd alsnog ongedaan gemaakt door een rake penalty van Bruno Fernandes.

De wedstrijd begon met Belgische inbreng. Leandro Trossard begon in de basisploeg bij de thuisploeg. Manchester United begon stroef en de Brighton had na een half uur al drie keer het aluminium geraakt. Trossard trof twee keer de paal en Adam Webster raakte de lat. Mason Greenwood vond aan de andere kant wél het net, maar zijn treffer werd afgekeurd.

Op slag van rust kreeg Brighton dan toch waar het recht op had: de bal ging op de stip na een botsinkje tussen Fernandes en Tariq Lamptey, Neap Maupay tekende met een panenka voor de 1-0. Amper drie minuten later stond de 1-1 echter al op het bord: Lewis Dunk frommelde de bal ongelukkigerwijs over de eigen doellijn.

Ook in de tweede helft gebeurde er van alles. Brighton leek na een lichte overtreding van Paul Pogba opnieuw een strafschop te krijgen, maar de VAR floot arbiter Chris Kavanagh terug. Marcus Rashford scoorde even later aan de overkant, maar de videoarbiter greep opnieuw in. Manchester United liep echter alsnog uit naar 1-2, dankzij een bevlieging van Rashford: de aanvaller werd aan het werk gezet door Fernandes, sprintte het halve veld over, trok naar binnen, kapte zich vrij en schoot via Dunk raak.

De thuisploeg trok weer ten aanval, maar had weinig geluk. March leek gelijk te maken, maar tekende voor het volgende schot op de paal. Trossard raakte een kwartier voor tijd zelfs voor de derde (!) keer het houtwerk. March schoot in de slotfase nog in kansrijke positie over en Trossard stuitte in de slotminuten op David De Gea, maar kregen in de slotfase The Seagulls toch nog loon naar werken. Manchester United leek de drie punten over de streep te trekken, maar March kopte in minuut 95 echter alsnog de 2-2 binnen.

De wedstrijd zou echter nog een bizarre wending krijgen. Manchester United kreeg nog één hoekschop in de extra tijd. Kavanagh had al afgefloten, maar de VAR had een handsbal van Maupay gespot. Fernandes mocht alsnog aanleggen en bezorgde zijn club in minuut 100 (!) alsnog een uitoverwinning.