Proto denkt na over zijn toekomst: “Tussenpersoon tussen makelaar en speler”

Proto denkt na over zijn toekomst: “Tussenpersoon tussen makelaar en speler”

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 13:44za 26-09-2020 om 13:44

Silvio Proto is inmiddels 37 jaar. Momenteel staat de goalie onder contract bij Lazio Roma, maar in het verleden stond Proto onder meer bij RSC Anderlecht onder de lat. Tegenover Het Nieuwsblad laat de doelman zich uit over zijn toekomst.

“De vraag is wel wat de toekomst brengt”, begint Proto. “Ik heb enkele projecten voor als het niet meer lukt als keeper. Zo begon ik met mijn trainerscursus en gaf ik ­onlangs training aan 22 tieners bij Olympique Charleroi. Dat liep uitstekend. Toch zie ik me vooral ­spelersbegeleider worden. Een tussenpersoon tussen de makelaar en de voetballer, want als speler is het moeilijk om een manager honderd procent te vertrouwen.”

“Die werken vaak in naam van de club”, gaat Proto verder. “Wat ik wil, is echt een vertrouwensband smeden, zodat jonge spelers zich niet in nesten werken. Een voorbeeldje. In de kleedkamer zitten vaak spelers met peperdure ­horloges van Rolex of ­Patek Philippe.”

“Als een jonkie dan met een Festina-horloge afkomt, wordt er al eens mee gespot. Dat zet een tiener er soms toe aan ook zo'n tophorloge te kopen. Het begint daarmee, maar zo gaat het ook met auto's. Dan mag je nog pakweg 10.000 euro in de maand verdienen: als je 9.999 euro uitgeeft, gaat het snel hoor”, aldus de voormalige goalie van Anderlecht.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws