Cercle wil stunten tegen Club Brugge: “Laten we geschiedenis schrijven”

Cercle wil stunten tegen Club Brugge: “Laten we geschiedenis schrijven”

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 13:26za 26-09-2020 om 13:26

Komende speeldag staat de Brugse derby op het programma. Coach Paul Clement en Groen-Zwart willen stunten tegen rivaal Club Brugge, dat zijn goede vorm weer beet lijkt te hebben.

Het is al van 2013 geleden dat Cercle nog eens kon winnen van Club. “Laten we dan maar proberen om geschiedenis te schrijven”, zegt hij tegenover Het Nieuwsblad. “Ik weet wel dat Philippe in Engeland heeft gespeeld.” Zelf maakte Clement het als voetballer nooit tot het hoogste niveau. “Maar ik heb een ander voordeel. Ik coachte al toen ik nog een twintiger was, organiseerde al trainingssessies, leerde al communiceren met een groep, maakte al fouten en leerde eruit.”

Paul Clement zit inmiddels al aan zijn vijfde land als coach. In het verleden was hij ook assistent-trainer. “Het zou makkelijk zijn om mijn hele carrière in Engeland te blijven, maar ik ben niet zo bekrompen. Toen ik de afgelopen twee jaar zonder werk zat, wist ik dat ik opnieuw in het buitenland aan de slag wou. Liefst ergens waar ik nog niet was geweest. Ik zou het fantastisch vinden, mocht ik in acht verschillende landen kunnen werken”, aldus Clement.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws