Hayen krijgt tijd bij Waasland-Beveren: “Het is niet van moeten”

Hayen krijgt tijd bij Waasland-Beveren: “Het is niet van moeten”

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 12:25za 26-09-2020 om 12:25

Waasland-Beveren staat mee onderin het klassement, maar de tijd dringt niet voor coach Nicky Hayen. Tegenover Het Laatste Nieuws laat de oefenmeester zich uit over de situatie.

De volgende tegenstander is Beerschot. “Neen, van moeten is het niet tegen Beerschot”, begint Hayen. “Ik heb een goed gesprek gehad met Miguel (Torrecilla, de nieuwe technisch directeur van Waasland-Beveren, red.). Hij legt weinig druk. We willen natuurlijk resultaten neerzetten, dat is de beste manier om die jongens te integreren. Maar het is niet makkelijk om vier vijf jongens meteen in te passen. We krijgen daar de nodige tijd voor. Uiteraard willen we aanknopen met de overwinning, dat zou voor een boost zorgen.”

Tegen Anderlecht veranderde Hayen van tactiek en stapte hij van zijn vijfmansverdediging af. “We hebben de analyse gemaakt, niet alleen van die match, maar van de voorbije zes weken. We dachten op bepaalde ideeën verder te staan. We moeten zien wat best is voor de ploeg. Opnieuw omschakelen naar vijf achterin is een optie, maar het middenveld versterken is dat ook.”

Hayen weet dat Beerschot sterk is. “Beerschot is dé revelatie van het seizoen. Het grootste deel speelt al twee, drie jaar samen en dat is een voordeel, maar als je als promovendus die resultaten kan neerzetten, chapeau. Ze brengen heel nuchter voetbal. We proberen positief te spelen, maar moeten ook realistisch zijn. We schoten in de voorbereiding tekort wanneer we het spel zelf moesten maken. Daarin hebben we nu al stappen gezet, maar we staan nog niet waar we willen staan. We gaan beide de bal aan elkaar geven zeker? Zij willen hem niet en wij willen hem niet.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws