Brugge niet eindstation van De Ketelaere: Zijn ambities reiken verder dan Club

Brugge niet eindstation van De Ketelaere: "Zijn ambities reiken verder dan Club"

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 11:45za 26-09-2020 om 11:45

Charles De Ketelaere had vorig seizoen het jaar van de doorbraak. Wat moet volgen, is de bevestiging. Het Laatste Nieuws sprak daarom met de moeder van het 19-jarige talent van Club Brugge: Isabelle De Cuyper.

Afgelopen seizoen stond De Ketelaere geregeld in de basis, zowel in de competitie als in de Champions League. Dat heeft hij volgens zijn moeder te danken aan zijn instelling. "Charles is bijzonder kritisch. Ook voor diegenen in zijn omgeving. Als je iets zegt waar hij niet mee akkoord gaat, zal je het horen. Charles heeft een mening, en veel persoonlijkheid."

Buiten dat karakter is hij ook nog eens een superprof. "Hij leeft voor zijn voetbal, zal altijd consequent rond half elf gaan slapen", zegt mama De Cuyper. "Charles zal niet tot één uur 's nachts op zijn PlayStation spelen. Omdat hij weet waar hij naartoe wil en later nooit gaat moeten zeggen: 'Had ik dit of dat maar gedaan.' Ik ben zeker dat zijn ambities veel verder reiken dan Club."

Ook in de aanloop van een match druipt de focus ervan af. "De laatste twee uur voor een wedstrijd is hij al niet meer bereikbaar", zegt ze. "Charles is extreem gefocust - misschien heeft hij dat nodig om goed te presteren. Hij weet ná een match ook perfect of het goed was of slecht. Meer nog: Charles kijkt soms een beetje té nadrukkelijk in de spiegel. Als ik dan zeg dat hij nog altijd maar 19 jaar is en sommigen op zijn leeftijd nog niet bij Club speelden, antwoordt hij: 'Haaland (Dortmund, nvdr.) is nog maar 20 en zie waar die al staat.'"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws