Brugse stadionperikelen, Cercle: Wij profiteurs? Ach nee!

Brugse stadionperikelen, Cercle: "Wij profiteurs? Ach nee!"

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 10:59za 26-09-2020 om 10:59

Dit weekend staat de derby tussen Cercle en Club Brugge geprogrammeerd. Dat betekent terugblikken op eerdere edities, elkaar jennen en … fouten de wereld uit halen. Cercle-voorzitter Vincent Goemaere deed dat laatste in het licht van de Brugse stadionperikelen.

"Is het stadion van Cercle niet tijdig klaar, dan zal het tijdelijk in het nieuwe stadion van Club mogen spelen", zei burgemeester Dirk De fauw deze week. Terwijl Blauw-Zwart alles uit de kan haalt, hangt Cercle zijn karretje er vrolijk achteraan. Zoals profiteurs? "Ach, nee! Die perceptie leeft enorm", duidt Goemaere bij Het Laatste Nieuws.

Je moet het in z'n perspectief plaatsen, vindt hij. "Kijk, toen we in 1973 voor de intrek van Olympia een gezamenlijke afspraak hebben gemaakt, zat Club financieel aan de grond. Toch zouden we ten eeuwigen dage samenwerken wat betreft het stadionproject. Na bepaalde tijd is dat economisch scheef beginnen groeien. De laatste tien jaar heeft Club als onderneming onder Verhaeghe een fantastische ontwikkeling doorgemaakt. Bewonderenswaardig, maar wij moeten vooral naar onszelf kijken."

De realiteit is dan ook dat Club Brugge de huidige Belgische nummer één is en dat het Europees zijn streng trekt, terwijl Cercle blij is met het behoud. "Zij zijn op kruissnelheid, wij zijn tevreden met een ander niveau. Ze moeten begrijpen dat wij niet kunnen meegaan in alles wat ze willen doen op Champions League-niveau", aldus Goemaere, die nog een voorbeeld geeft.

"Destijds in tweede klasse worden we in de winterstop gebeld over een nieuw speelveld. En in maart nog eens. Dan zeggen we 'neen' omdat ons budget dat niet toelaat. Niet omdat we tegen Club zijn of willen profiteren, want zo klinkt dat dan in de volksmond. Cercle zal altijd haar verantwoordelijkheid nemen waar nodig. Honderd miljoen tegenover twintig miljoen euro budget... Een kleine computerleverancier kan toch ook niet mee met wat Apple morgen wil doen? Net daarom is het zo belangrijk dat we ons eigen stadionproject krijgen. Dat zal helpen om van die perceptie af te komen, want de belangen zijn te verschillend", concludeert Goemaere.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws