'FC Barcelona had extra reden om Semedo zo snel mogelijk te verkopen'

'FC Barcelona had extra reden om Semedo zo snel mogelijk te verkopen'

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 10:45za 26-09-2020 om 10:45

De transfer van Nelson Semedo naar Wolverhampton Wanderers komt FC Barcelona in meerdere opzichten goed uit. Naast een flinke transfersom bespaart de club nog eens vijf miljoen euro aan extra kosten. Dat heeft te maken met een clausule in het contract van Semedo.

Voor iedere vijftig wedstrijden die Semedo voor Barcelona zou spelen (minstens 45 minuten), zou zijn vorige club Benfica vijf miljoen euro incasseren, aldus Mundo Deportivo. Semedo stond op 97 wedstrijden. Bij de grens van 100 wedstrijden zou er dus vijf miljoen van het transferbedrag van 30 miljoen (vast, 10 miljoen aan bonussen) afgaan.

Het gaf Barcelona een extra reden om Semedo zo snel mogelijk te verkopen. Benfica houdt een bedrag van 600.000 euro aan solidariteitsvergoeding over aan de transfer van Semedo naar Engeland.

Maar de transfer van Semedo komt ook om een andere reden gelegen. Het ontbreekt Barcelona aan transferruimte en om die reden moeten spelers van de hand worden gedaan. De club heeft diverse spelers in het vizier, maar kan ze nog niet halen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws