Rode Duivels oefenen niet tegen Nieuw-Zeeland en vinden nieuwe tegenstander

Rode Duivels oefenen niet tegen Nieuw-Zeeland en vinden nieuwe tegenstander

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 21:44vr 25-09-2020 om 21:44

Laatste update: vrijdag 25 september 2020 om 22:09vr 25-09-2020 om 22:09

Het Laatste Nieuws meldt dat de Rode Duivels niet tegen Nieuw-Zeeland oefenen op 8 oktober. Nieuw-Zeeland haakt af door de Covid-19-maatregelen. Ivoorkust wordt de nieuwe tegenstander.

“We zijn bijzonder ontgoocheld dat we deze beslissing moeten nemen maar we hebben dit gedaan in het belang van onze spelers”, laat Andrew Pragnell, CEO van de Nieuw-Zeelandse voetbalbond weten. “Het is in de gegeven omstandigheden onmogelijk om voldoende spelers naar België te laten overkomen en daarna tijdig opnieuw terug naar hun club te laten gaan zonder dat ze aan hun clubverplichtingen verzaken.”

Bondscoach Roberto Martinez is wel blij met de vervanging. “Het is een ploeg met sterke individuen van het hoogste niveau en die op dit moment erg sterk presteren zoals Wilfried Zaha (Crystal Palace FC) en Nicolas Pépé (Arsenal FC). Het is ook een perfecte sparringpartner voor onze eerste interlandperiode waarin we drie wedstrijden spelen. Hopelijk is er ook een kans om al een aantal fans toe te laten. Dat is toch ook iets waar we met z’n allen naar uitkijken.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Rode Duivels

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws