Antwerp buigt achterstand om tegen KV Kortrijk dankzij invaller Refaelov

25-09-2020 22:37 Laatste update: 22:41
30

KV Kortrijk en Royal Antwerp Football Club openden de zevende speeldag van de Jupiler Pro League. De thuisploeg kwam op voorsprong, maar een sterk ingevallen Lior Refaelov bezorgde The Great Old de overwinning: 1-3.

KV Kortrijk kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. D’Haene gaf de bal perfect voor en Mboyo had maar binnen te tikken. De Antwerp-verdediging leek nog niet goed wakker. KV Kortrijk had in de eerste helft de wind mee en Antwerp kon geen vuist maken in de beginfase tegen De Kerels. De thuisploeg ging dan ook verdiend met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft bracht de ingevallen Refaelov weer leven in Antwerp. Na een uur spelen kwamen de bordjes ook op gelijke hoogte. Sainsbury legde de bal in eigen doel. Tien minuten voor tijd kwam Antwerp op voorsprong. Refaelov beloonde zijn sterke invalbeurt met een prachtige vrije trap: 1-2. In de slotfase speelde Antwerp nog een counter uit en Dieumerci Mbokani verzorgde de 1-3 eindstand.