Westerlo-coach spreekt over coronasituatie: “Moeten we wel serieus nemen

Westerlo-coach spreekt over coronasituatie: “Moeten we wel serieus nemen"

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 22:13vr 25-09-2020 om 22:13

Laatste update: zaterdag 26 september 2020 om 02:31za 26-09-2020 om 02:31

De wedstrijd tussen Westerlo en Club NXT in 1B werd uitgesteld. Liefst twaalf spelers van Westerlo testten afgelopen week positief op Covid-19. Nu gaat de club volledig in quarantaine.

“Dit was de enige juiste beslissing”, legt manager Wim Van Hove uit aan Het Laatste Nieuws. “Twaalf spelers die positief testten, dat moesten we echt wel serieus nemen. We willen de gezondheid van de gemeenschap niet in gevaar brengen, want het gaat ook verder op de technische staf en in het slechtste geval zelfs ook op de jeugdwerking. Daarom hebben we dus beslist om met z’n allen in quarantaine te gaan.”

“Ook privé, waar iedereen in afzondering zal blijven tot het ogenblik dat de resultaten van de meest recente testen bekend zijn. En dan zullen we de balans opmaken. We hopen natuurlijk dat dat zo snel mogelijk zal zijn. Uiterlijk volgende week dinsdag zou alles bekend moeten zijn, maar ik vrees dat de match tegen Deinze - die onlangs al uitgesteld is naar woensdag 30 september- ook nog te vroeg zal komen.”

De trainingen gaan ook niet door, Westerlo zit aldus in een penibele situatie. “Dat klopt. We zijn volop in overleg met de Pro League, over de manier waarop we de komende dagen eventueel weer zouden kunnen opstarten. Er is ook overleg met de dokters, over hoe en wanneer het allemaal zou kunnen en moeten gebeuren. Van normale trainingsomstandigheden is er op dit moment inderdaad geen sprake. Het zijn hectische tijden, er werd de voorbije dagen heel veel vergaderd. Maar we moeten er nu eenmaal door. Hopelijk kunnen we snel de draad weer op een normale manier oppikken.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws