Dury wil ommekeer tegen Standard: “De spelers hebben dat begrepen”

Dury wil ommekeer tegen Standard: “De spelers hebben dat begrepen”

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 20:26vr 25-09-2020 om 20:26

Zulte Waregem neemt het komende speeldag in de Jupiler Pro League op tegen Standard Luik. Coach Francky Dury wil een goed resultaat op de mat zien.

“We hebben deze week een grondige analyse gemaakt van de match en we hebben heel veel gesproken met elkaar”, begint Dury. “We zijn niet alleen tactisch en fysiek, maar ook mentaal ten onder gegaan. Zo’n nederlaag komt erg hard aan. Op dergelijk moment hangen alle kopjes naar beneden. Je kan na zo’n match alles en iedereen in vraag stellen, maar het mag niet bij vragen stellen blijven.”

“Het is vooral een kwestie van oplossingen zoeken. Dat hebben we sinds maandag dan ook gedaan. We moeten realistisch blijven natuurlijk. We hebben niet de mogelijkheden om heel veel te wisselen, het is niet zo dat er hier morgen tien nieuwe spelers zullen staan. Het is dus de bedoeling dat we goed analyseren en oplossingen zoeken met de jongens die er zijn", citeert Het Nieuwsblad.

Dury en zijn spelres weten dat het beter moet. “Ik denk wel dat mijn spelers begrepen hebben dat het anders moet, al zal ik pas zondag zien of het effectief zo is. “Ik heb het gevoel dat iedereen eens goed in de spiegel gekeken heeft. Er werd niet met vingertjes naar elkaar gewezen. Dat vind ik zeker positief. Mijn spelers hebben individueel hun verantwoordelijkheid genomen. Dat is een belangrijke eerste stap.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws