De Decker maakt zich zorgen bij KAA Gent: “Intern over beraden”

De Decker maakt zich zorgen bij KAA Gent: “Intern over beraden”

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 17:27vr 25-09-2020 om 17:27

KAA Gent kampt met veel blessureleed. Wim De Decker heeft zijn bedenkingen over de gevolgen van de coronamaatregelen en de impact op de fysieke paraatheid van de spelers.

Blessures ontstaan ook toevallig, weet De Decker. “Er zijn dingen die louter toeval zijn: de blessure van Chakvetadze is het gevolg van een frontale botsing. Als je de beelden nog eens herbekijkt, besef je dat het al bij al misschien nog wel meevalt. Maar enkele blessures doen meer vragen rijzen. Zou het komen door intensiteit? Of andere oorzaken? En daar beraden we ons momenteel ook intern over.”

“Ach, op donderdag werden we trouwens nog maar eens getest op Covid. Iemand zei me dat het al test 22 was. Voor mij is het eigenlijk wel stilaan genoeg geweest maar ik vrees dat we nog een poosje opgezadeld zitten met al die rompslomp. Toen het UEFA-team deze week die testen uitvoerde, was dat inderdaad toch nog wat anders. Dat was echt geen lachertje. Jullie zijn duidelijk goed op de hoogte.”

De Decker ziet toch een verschil met vroeger. “Heel veel spelers sukkelen met krampen. Dat stellen we ook vast. Je merkt dat veel spelers van diverse ploegen daar toch anders op reageren, terwijl de voorbereiding toch vaak gelijklopend verlopen. Dus ik wil niet te snel conclusies trekken. Maar toch zie ik nu meer gevalletjes dan vroeger”, citeert Het Nieuwsblad.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft De Decker hier gelijk?

(106 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws