Club Brugge mogelijk zonder publiek in Champions League: 'Mee leren leven'

Club Brugge mogelijk zonder publiek in Champions League: 'Mee leren leven'

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 15:44vr 25-09-2020 om 15:44

Club Brugge mag dit seizoen opnieuw aan de bak in de Champions League. Dat zal mogelijk wel zonder supporters moeten gebeuren. De UEFA kan tot tien dagen voor een wedstrijd beslissen om alsnog publiek toe te laten in het stadion, maar de kans lijkt klein dat dat gebeurt. Club Brugge-trainer Philippe Clement is ontgoocheld, maar kan wel leven met die beslissing.

"We vernamen zopas dat die kans daarop groot is", vertelde Clement volgens Het Nieuwsblad tijdens een persconferentie. "Voor onze fans en de spelers is dat zonde, zeker wanneer de groten der aarde straks passeren. Denk maar eens terug aan die verplaatsing naar Bernabéu vorig seizoen. Maar we moeten er mee leren leven."

Volgende week donderdag is er de loting voor het kampioenenbal. "Iedereen kijkt daar naar uit, vooral omdat we dan terug naar het ritme van meerdere wedstrijden per week gaan. Sommige jongens brengen al weken kwaliteit op training. Maar in het weekend kan ik er maar elf een basisplaats gunnen. Met meer matchen kan ik meer jongens een kans geven."

Een droomloting heeft Clement niet. "Grote namen of een sportief goede loting? Ik weet het niet", aldus de trainer van Blauw-Zwart. "Vorig jaar zaten we in een groep met PSG en Real Madrid, en toch stonden we relatief dicht bij een kwalificatie. Ik ben niet bijgelovig: we zien wel wat er op ons pad komt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws