Bayat ziet geen graten in feestende Charleroi-supporters: 'Voetbal is emotie'

Bayat ziet geen graten in feestende Charleroi-supporters: 'Voetbal is emotie'

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 14:12vr 25-09-2020 om 14:12

Sporting Charleroi plaatste zich donderdagavond voor de volgende kwalificatieronde in de Europa League. De supporters en het bestuur van de Zebra's vonden dat dat achteraf ook een feestje verdiende en dat ging niet volgens de coronamaatregelen. Mehdi Bayat ziet er echter geen graten in.

De beelden werden donderdagavond na de Europese kwalificatie tegen Partizan Belgrado gretig gedeeld op de sociale media. Voorzitter Bayat kreeg een pak kritiek over zich heen, maar hij verdedigt zich. "Ik heb met mijn supporters gevierd", vertelde Bayat aan Het Nieuwsblad. "Maakt me dat een slechte bondsvoorzitter? Laat me dan maar een slechte bondsvoorzitter zijn. Voetbal is emotie en ik die emoties wil ik delen met mijn fans."

"De mensen die daar stonden zijn het coronavirus kotsbeu. Iedereen snakt ernaar te kunnen vieren en te feesten", vervolgde Bayat. "Het hele tafereel waar je over spreekt heeft vijfentwintig seconden geduurd. Dat zijn vijfentwintig seconden waar ze even hun zorgen konden vergeten. Op de beelden zie je dat de politie toekijkt. Als we iets gedaan hadden dat niet mocht, zou ze toch hebben ingegrepen? Sterker, het was de politiecommissaris van Charleroi die me gevraagd had met enkele spelers naar de supporters te komen. Om die mensen even wat aandacht te geven en te vermijden dat ze andere problemen zouden veroorzaken."

Het is niet de eerste keer dat Charleroi in opspraak komt voor het niet naleven van de coronamaatregelen. De losse aanpak in Wallonië staat in schril contrast met de strenge aanpak in Vlaanderen, waar minister van Sport Ben Weyts een sanctie oplegde aan KRC Genk. De Limburgse club mag de volgende thuismatch maar de helft van de afgesproken capaciteit gebruiken. "Ik begrijp die opmerking niet", aldus Bayat. "Genk is gestraft voor feiten binnen het stadion. Daar zijn de ministers van Sport van de gemeenschappen bevoegd. Bij ons ging het om feiten buiten het stadion. Daar hebben de ministers van Sport niets te zeggen maar is het de federale minister van Binnenlandse Zaken en de politiediensten die het voor het zeggen hebben. We waren er op vraag van de politie. Dit gaat om heel andere feiten dan de taferelen in Genk."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws