Nmecha laat zich zien bij Anderlecht: Maar ik kan nog stukken beter

Nmecha laat zich zien bij Anderlecht: "Maar ik kan nog stukken beter"

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 12:30vr 25-09-2020 om 12:30

Anderlecht zit in zwaar weer. Inmiddels zijn al zeven gevallen van corona ontdekt bij de spelers. Lukas Nmecha zit daar niet bij, maar testte bij Manchester City wel al positief. 

"Maar ik heb er in die periode niets van gemerkt - van symptomen was geen sprake", benadrukt Nmecha wel bij Het Laatste Nieuws. "So I think I’m ok. Maar uiteraard houd ik me strikt aan de voorzorgsmaatregelen en afspraken."

Die maatregelen zijn bij Anderlecht streng. "Deze week hebben we bijvoorbeeld alle meetings buiten gehouden. Ook de tactische sessies waarbij beelden getoond worden, ja. Alles om genoeg afstand te kunnen houden. Tijdens de trainingen zijn close contacts onvermijdelijk, maar bijvoorbeeld tijdens de drankpauzes houden we ook afstand. We laten niets aan het toeval over. Maar toch is het telkens spannend om het resultaat van de tests af te wachten. Bijna als een schoolexamen."

Ondanks de coronacrisis heeft Nmecha het naar zijn zin bij Anderlecht. "Het loopt goed voor de ploeg en ik vind steeds meer mijn draai, al kan ik nog wel stukken beter. Over Eupen weet ik nog niet zoveel, om eerlijk te zijn. Maar ook zondag tellen enkel de drie punten. Daarna een eerste test tegen Club? Elke match is een test, maar ik kijk wel uit naar de topper. Het zal een open wedstrijd worden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws