Bizar plan in aantocht: Eupen kan volgend seizoen 'FC Qatar' worden

Bizar plan in aantocht: Eupen kan volgend seizoen 'FC Qatar' worden

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 12:00vr 25-09-2020 om 12:00

Laatste update: vrijdag 25 september 2020 om 12:30vr 25-09-2020 om 12:30

Het WK 2022 vindt plaats in Qatar, maar het gastland is niet bepaald een hoogvlieger. De Qatarese bond wil het niveau opkrikken en kijkt onder meer naar... AS Eupen. 

Eupen is in handen van een Qatarese investeringsgroep. Volgens La Dernière Heure is het plan om de meerderheid van de Qatarese internationals volgend seizoen uit te lenen aan Eupen. Op die manier kunnen ze ervaring opdoen op een hoger niveau. Momenteel spelen alle internationals in Qatar zelf, maar die competitie stelt weinig voor. 

De Qatarese bond hoopt dat de internationals op die manier een heel seizoen samen kunnen spelen. Het seizoen bij Eupen zou dan dienen als voorbereiding op dat WK. De Belgische competitie is ideaal voor dit project, vooral omdat amper zes van de achttien spelers uit de wedstrijdselectie in België opgeleid moeten zijn. In principe mag Eupen dus zelfs starten met elf Qatarese spelers.

De vraag is wel wat er na dat WK met Eupen gebeurt. De club kan niet overleven zonder Qatarees geld, want er kwamen vorig seizoen gemiddeld amper 3.000 toeschouwers kijken. De club zit vast tussen Standard en verschillende Duitse clubs. Mogelijk wordt er na het WK gezocht naar een overnemer.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws