Aston Villa laat Samatta al vertrekken: Dat verrast mij een beetje

Aston Villa laat Samatta al vertrekken: "Dat verrast mij een beetje"

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 11:30vr 25-09-2020 om 11:30

Laatste update: vrijdag 25 september 2020 om 12:10vr 25-09-2020 om 12:10

De kogel is door de kerk: Ally Samatta speelt dit seizoen bij Fenerbahçe in Turkije. Bij Aston Villa kon de ex-aanvaller van KRC Genk niet doorbreken. De Engelse journalist Gregg Evans legt in Het Belang Van Limburg uit waarom. 

"Ik weet dat veel collega's hem als paniekaankoop of tijdelijke oplossing beschouwden", geeft Evans daar aan. "Suso Pitarch, de technisch directeur die hem haalde, is in de zomer ontslagen. Al was Samatta aantrekken toch een breed gedragen beslissing. Zelf vond ik het geen slechte spits. Dat ze hem zo snel laten vertrekken, verrast me een beetje. Maar ik denk dat Villa er meer van had verwacht."

Vooral na de coronabreak viel Samatta zwaar tegen. "Hij miste een paar kansen en hij kon de bal vooraan niet in de ploeg houden. Ik vind het een goede kopper, maar zelfs met het hoofd lukte niks. Dat gaat als spits aan je knagen. Toen Villa in het tussenseizoen voor een recordbedrag Ollie Watkins overnam van Brentford, wist je dat het lastig voor hem zou worden. Een basisplaats zat er niet meer in."

De vraag is nu of Samatta een toekomst heeft in Engeland. Evans acht dat mogelijk. "Omdat hij in het begin gewoon goed was. In januari en februari zag het er goed uit, maar in zijn laatste matchen was hij daar heel erg ver vanaf. Dat was dag en nacht verschil. Toch had ik hem als back-up gehouden. Wesley is nog tot december out en de club zit nog altijd krap in de spitsen. Samatta is ook een ervaren speler met een goede mentaliteit."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Samatta goed genoeg voor de Premier League?

(114 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws