Cercle krijgt reddingsboei van stad: Mogen in stadion van Club Brugge spelen

Cercle krijgt reddingsboei van stad: "Mogen in stadion van Club Brugge spelen"

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 10:13vr 25-09-2020 om 10:13

Bij Club Brugge maakt men zich op voor een nieuwe voetbaltempel. Het wil binnen de komende jaren een eigen voetbalstadion hebben, zonder Cercle Brugge. Maar mogelijk zal het de komende jaren tóch met Cercle Brugge in eenzelfde stadion moeten spelen.

Bij Cercle Brugge maakt men zich sterk dat het enkele tientallen jaren geleden de belofte van het Brugse stadsbestuur heeft gekregen dat het nooit zonder stadion zou zitten. Dat dreigt echter toch te gaan gebeuren als Club Brugge een nieuwe voetbaltempel bouwt en het huidige Jan Breydelstadion wordt afgebroken. Burgemeester Dirk De fauw heeft wel een oplossing voor ogen.

"Cercle zal nooit op straat staan. Nogmaals, één iets is zeker: Cercle zal van de stad dezelfde behandeling krijgen als Club. Dat besliste het schepencollege, dat staat in de beleidsnota. Is het stadion van Cercle niet tijdig klaar, dan zal het tijdelijk in het nieuwe stadion van Club mogen spelen", zegt hij in De Krant van West-Vlaanderen.

"Wij eisten dat", voegt De fauw er nog aan toe. "Vincent Mannaert zei mij tijdens de voorstelling van hun bouwprogramma: ‘Wij zullen waarschijnlijk het eerste stadion in Europa zijn dat over drie volwaardige kleedkamers beschikt: één voor Club, één voor de bezoekers en één voor Cercle.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws