Weer tegenslag voor Roeselare: ‘Franse investeerders haken mogelijk af’

Weer tegenslag voor Roeselare: ‘Franse investeerders haken mogelijk af’

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 09:00vr 25-09-2020 om 09:00

Laatste update: donderdag 1 oktober 2020 om 10:11do 01-10-2020 om 10:11

KSV Roeselare werd vorige week failliet verklaard. De club uit Eerste Nationale kan wel nog een doorstart maken, al begint de tijd te dringen. Het Nieuwsblad weet dat er zich een Franse kandidaat-overnemer heeft gemeld op Schiervelde.

Donderdagavond laat deed een Franse partij een ultiem bod op Roeselare, dat vorige week door de handelsrechtbank failliet werd verklaard. Toch bestaat de kans dat de West-Vlamingen komend seizoen nog mogen uitkomen in Eerste Nationale (voordien Eerst Amateurliga), maar dat wordt een race tegen de klok.

Vrijdag moet alles namelijk opgehelderd zijn. Donderdag kwamen personeel, spelers en trainers naar Schiervelde om hun schuldvordering op te maken. Indien er geen groen licht komt voor het weekend, dan is het definitief over en uit voor Roeselare. Dan worden de spelers meteen ook vrijgegeven. Meer dan een herstart in vierde provinciale of een fusieverhaal zit er dan niet meer in.

Update: Volgens Het Nieuwsblad moet Roeselare weer een tegenslag verwerken. ‘De Franse kandidaat-investeerders haakten vanavond na een ultiem Zoom-gesprek af. De Fransen waren akkoord om zich te engageren voor de bondsschulden, maar konden de sanctioneerbare overdracht niet aanvaarden’, klinkt het. Het is nog niet over want er zou nog buitenlandse interesse zijn in Roeselare.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Komt er nog een doorstart voor Roeselare?

(148 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws