24-09-2020 21:25 Laatste update: 21:29
27

Het is Charleroi toch gelukt om door te stoten naar de Play-Offs van de Europa League. Het had het lang moeilijk tegen Partizan, maar raakte in de verlengingen toch voorbij de Servische topclub.

Charleroi was voor aanvang de grote favoriet om de partij te winnen, maar echt zichtbaar in het spel was dat niet. De Serviërs deden goed mee en leken bij aanvang niet zomaar een ploeg te gaan worden dat makkelijk opzij gezet kon worden.

Charleroi bewees echter ook dat het met reden helemaal bovenaan staat in de competitie. Na tien minuten was het Dorian Dessoleil die voor de perfecte start zorgde. 1-0 na oplettend voetballen van de kapitein van Charleroi.

Opdracht al geslaagd voor de thuisploeg, dat zo het tempo wat kon laten zakken en hopen op een foutje van de Serviërs. De uitploeg had het echter bijzonder moeilijk om door de muur van het sterk verdedigend Charleroi te breken. Kansen kreeg het niet, Charleroi met een voorsprong de rust in.

In de eerste minuten van de tweede helft werd het plan van Partizan al duidelijk: aanvallen, aanvallen, aanvallen. Het ging stevig op zoek naar die gelijkmaker. Charleroi kreeg het ook wat moeilijker en verloor de grip op de partij.

Daar kon Partizan uiteindelijk ook van profiteren. Nog voor het uur scoorde Mousah de verdiende gelijkmaker voor de bezoekers uit Servië. Een zware klap voor Charleroi, dat het bijzonder moeilijk had om toch nog in de partij te komen.

Kansen kregen we amper nog te zien aan beide kanten. Het leek zo wel duidelijk dat het derde doelpunt van de avond ook de wedstrijd ging beslissen. Dat kwam er echter niet tijdens de reguliere speeltijd. Het bleef 1-1, met uiteindelijk verlengingen die voor de winnaar moesten zorgen.

Karim Belhocine bleef vertrouwen op zijn jongens en begon de verlengingen ook zonder wissels. Bijna werd hij daarvoor beloond, maar Rezaei besloot een grote kans voor Charleroi naast. In die verlengingen was Charleroi wel de gevaarlijkste ploeg. Het maakte ook aanspraak op die belangrijke (en beslissende) tweede goal.

Die kwam er ook voor Charleroi. Kaveh Rezaei, die voor het overige bijzonder onzichtbaar was, kon met een knappe vrije trap in minuut 108 voor de verlossing zorgen. Hij maakte het winnende doelpunt voor de Carolo's.

Dankzij de winst staat Charleroi nog één overwinning verwijderd van de groepsfase van de Europa League. Op 1 oktober neemt het het op tegen het Poolse Lech Poznan.