KRC Genk moet geduld opbrengen met Thorup: Tijd nodig om stempel te drukken

KRC Genk moet geduld opbrengen met Thorup: "Tijd nodig om stempel te drukken"

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 19:06do 24-09-2020 om 19:06

KRC Genk heeft ervoor gezorgd dat Jess Thorup amper één maand na zijn ontslag bij KRC Genk al terugkeert naar de Belgische competitie. De 50-jarige Deen moet een nieuwe stijl integreren bij de Limburgers en zal daarvoor tijd nodig hebben. Tom Boudeweel hoopt dat hij die krijgt.

Thorup is bij Genk de opvolger van Hannes Wolf, die na een slechte competitiestart de laan werd uitgestuurd. Eigenlijk was Frank Vercauteren de eerste keuze, maar toen die weigerde, kwam Thorup snel in beeld. "De vraag zal zijn of hij de tijd krijgt om zijn stijl te ontwikkelen. Bij AA Gent had hij die tijd nodig om zijn stempel te drukken", verklaarde Boudeweel bij Sporza.

"Met Vercauteren opteerden ze voor iemand die meteen met een strikte organisatie resultaten wil neerzetten. Bij Thorup gaat met meer over het voetbal, een mooie stijl. Voor beiden valt iets te zeggen, maar het bestuur moet dan wel juist oordelen. Op voorhand communiceren wat de (haalbare) doelstelling is voor dit seizoen bijvoorbeeld. Met Thorup neemt Genk iemand die de competitie kent. Dat is sowieso een voordeel", besloot Boudeweel.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws